Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Prvá a juniorská liga odohrala po prvý krát v histórii nášho regiónu turnaj vo vlastnom hracom dni a poviem vám, že táto novinka má obrovský potenciál. Luxusná dávka terčov na optimálny počet hráčov, priestor pre divákov a fanúšikov, športová atmosféra na diváckom terči a unikátne priemery na youtubovom kanáli, tak aj o tomto sa dočítate v ďalšom pokračovaní šípkarského žurnálu, ktorý vám prináša hrdý partner Nitrianskej šípkarskej ligy predajca najlepších kufrov na Slovensku www.kufrujte.sk.

 V juniorskej lige sa nám dejú veci. Zatiaľ suverénom tejto sezóny je mladý Martin Gažo, ktorý sa dostal opäť do finále. Na výsledky z predošlých sezón zatiaľ nenaväzuje dvojnásobný Majster ligy Sebko Valný, ktorý si zrejme najväčšie tromfy necháva v rukáve a vytiahne ich, keď ich bude najviac treba. Radosť nám robí aj Matúško Hrnčiar, ktorý sa drží po dvoch kolách v prvej trojke a zrejme Hrnčiarovci majú šípky v génoch, veď jeho otec je účastníkom elitnej prvej ligy, ale to samozrejme všetci nitrančania vedia. Filipko Udvaros smolne nepostúpil do semifinále cez barážový zápas na deväť šípok a tak sa tešil z postupu Sebko Valný. Sebko narazil na zdatného súpera Adamka Červeného, ktorý postupoval z prvého miesta a semifinále veru bolo napínavé, šťastnejším bol odchovanec zlatomoraveckej šípkarskej školy Adamko Červený. Na druhej strane pavúka prekvapil Nathy Udvaros, ktorý však nestačil v semifinálovom zápase proti favoritovi Martinkovi Gažovi a zaslúžene sa dostali do finále dvaja najlepší z turnaja. Martin Gažo, vekom síce mladší, ale skúsenosťami bohatší, ovládol finálový zápas a zvíťazil už druhý krát po sebe, gratulujeme.

Vidieť prvoligistov vám všetkým odporúčam. Všetci, ktorí milujete dobré šípky, vytvorili sme pre vás priestor, aby ste sa prišli pozrieť na skvelé výkony. Žiadne hranie, žiadna tlačenica, len prídete, dáte si na čo máte chuť a sadnete si... a tu to začne. Zapozeráte sa na zápas, dostanete sa do napínavého priebehu hry, nájdete si svojho favorita, začnete mu vo svojom vnútri fandiť, viac a stále viac a potom to neudržíte, vykríknete "poď, nevadí, daj to, teraz to príde, skvelé, paráda", k vám sa pridá ďalší a ďalší, proti vám zase fanúšikovia súpera a zrazu je atmosféra, o ktorej ste ani netušili, že môže v Nitre, pri skvelom šípkarskom predstavení, zdarma a pod nosom, vôbec existovať. Naučme sa vnímať šípky aj z inej strany, ako športové podujatie, na ktoré neprídete hrať, ako ste boli zvyknutí, ale fandiť tým najlepším. Preto sme pre vás pripravili túto možnosť a dali dokopy tých najlepších z celého regiónu, aby ste sa mali na čo pozerať.

A ako to prebiehalo celé? Musel by som opisovať každý zápas. Každý jeden zápas mal svoje čaro, mal svoje tajomstvo, veď hrajú najlepší s najlepšími. Keď som sa pozrel na celkové poradie po dvoch kolách, nemôžem tomu ani uveriť, kto je v druhej polovici priebežného poradia a kto je dokonca v pásme zostupu. Liga svojou kvalitou stúpa a dôkazom je aj rebríček Order of merit, ktorý po dvoch kolách dosiahol hodnotu 174€. Aká musí byť úroveň ligy, keď vám nepostupujú do vyraďovačky tak skvelé mená. Novým hráčom prvej ligy je Jarino Mareček, čo iné, ako zavretie 152 sme mohli čakať, The Perfect opäť zatvorenie 156, Luki Guba neskutočných 10 bonusov a The Legend? Predstavte si, že tento chlapík s účasťou nad 300 kôl v našej lige, sa snaží, tlačí, bojuje a stále háji farby nitrianskeho šípkarenia a stále tak kvalitne a tak skvele. A finále? Z najlepšej šestnástky v regióne sa doňho dostali Zatko - Vindiš. Čo iné ako 85 priemer a štyri legy do 18. šípky z piatich možných sme mohli vidieť. Bavme sa šípkami, využívajme všetky možnosti, ktoré sú dostupné na zábavu s týmto športom, trénujme a sledujme, ako hrajú tí najlepší.

Vy všetci, ktorí si chcete aj zahrať, nielen povzbudzovať v pondelok tých najlepších, vy všetci vedzte, že si môžte prísť zahrať v otvorenej druhej lige vo štvrtok. Začiatok turnaja je 17:45h, registrácia na turnaj končí 17:15h, preto sa zaregistrujte buď telefonicky alebo osobne do tohto času. Rozhádzať sa môžte prísť už od 16:00 hodiny a užite to, čo milujete a máte pod nosom. Pekné šípky.

 

1. liga

2. kolo

Loading...

 PDF

video z finále

 

Liga juniorov

2. kolo

Loading...

PDF

video z finále


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner