Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ligovú prestávku sme využili už na piate pokračovanie Nitrianskeho pohára a tento turnaj si prišlo užiť 26 šípkarov. Pokojná atmosféra a kopec komfortu pri terčoch nám priblížilo klasické nitrianske šípkarenie spred niekoľkých rokov. Vedeli ste, že prvý Nitriansky pohár sa odohral 24.1.2010? Aj o tejto historickej udalosti, ale aj o prítomnosti, bude toto vydanie šípkarského magazínu.

Po dlhých rokoch vyvíjania noviniek sme mali množstvo práce s prehadzovaním všetkých sezón a celej histórie šípok v našom meste na jedno miesto a konečne si môžte na tomto webe prezrieť kompletnú históriu tohto športu v Nitre v menu Archív predošlých sezón a narazili sme na krásny článok, ktorý pamätajú len tí "služobne" najstarší. Prvý Nitriansky pohár sa odohral 24.1.2010 a jeho víťazom sa stal Oto Zmelík, keď porazil vo finále legendárneho šípkara zo zlatomoraveckej šípkarskej školy Ivana Novotného. Vtedajší turnaj bol prvým turnajom v Nitre, ktorý sa započítaval do celoslovenského rebríčka a zúčastnilo sa ho úctyhodných 54 nadšencov tohto úžasného športu. A že kde bola vtedy kvalita hráčov? Myslíte, že to boli prehistorické priemery, kedy sa fajčilo počas hry a šípky boli kdesi v rohu krčmi? Kdeže, už vtedy bola špičková úroveň a naši hráči mali naozaj veľmi vysokú výkonnosť. Oto dosiahol víťazný priemer 81 a Ivan, ako porazený finalista, uhral solídnych 71. Len pre porovnanie, v aktuálne odohratom turnaji sa zúčastnilo 26 hráčov a finalisti zahrali priemery 65 vs. 53. Nehaňte, terajší turnaj bol oddychovým turnajom medzi sezónami a naozaj slúži len na regeneráciu síl. Posun za tie roky je naozaj citeľný, veď máme každé ligové kolo cez 60 hráčov a finalisti atakujú už hranicu deväťdesiatkových priemerov. Vtedajší turnaj bol raz za dlhé obdobie a preto záujem o jednorazové turnaje bol veľký. Dnes si môžte zahrať turnaj v každej dobrej dedine, či meste, pravidelne a môžte hrať skutočne okolo desať turnajov týždenne v okruhu 100km od Nitry. Ale že sa vieme posúvať ešte ďalej, Nitrianska šípkarská liga pre vás, organizátorov jednotlivých líg a pre vás, hráčov jednotlivých starých ale aj novovzniknutých líg, chystá lákavé novinky, ktoré vám oznámime už vo veľmi krátkom čase. Máte sa na čo tešiť a veríme, že šípkareniu a jeho rozvoju zachováte priazeň a podporu.

Čo sa však dialo na piatom kole Nitrianskeho pohára v sezóne 2018/2019? Potešili nás najmä zástupcovia tej najstaršej, ale aj tej najmladšej generácie. Mladý Gažo dosiahol obrovský vzostup počas tejto sezóny a chlapec, ktorý končil na posledných miestach na prvých turnajoch, je dnes stabilným členom širšej šestnástky medzi seniormi. Jeho účasť v semifinále turnaja je toho dôkazom. Druhú renesanciu zažíva šípkarenie aj z nitrianskej časti Janíkovce a jeho zástupca, The Original, sa dostal dokonca do finále celého turnaja, keď vystavil stopku ašpirantovi na celkového víťaza v ročníku Tomimu Kurdimu. Ten zvádza boj na špici celkovej tabuľky spolu s Jurim Valným a ich prvé dve miesta sú neohrozene isté. Najlepším hráčom turnaja sa však stal reprezentant nováckej šípkarskej školy Peťko Jakubis, ktorému turnaj vyšiel na jednotku a bez straty zápasu a len s tromi stratenými legmi počas jeho cesty za triumf si odniesol zaslúžene víťazstvo piateho kola. Celý priebeh je pre vás pripravený vo vyčerpávajúcich štatistikách z celého turnaja v PDF nižšie.

Posledné kolo tejto celoročníkovej súťaže sa odohrá počas ligovej prestávky po 20. sezóne a to 4. júla 2019. Najbližší turnaj si môžte v Nitre zahrať už tento pondelok, t.j. 1.4.2019, kedy budeme hrať všetky tri ligy. Klasický systém, ktorý spúšťajú juniori prvým kolom novej sezóny o 16:00 hodine, druhá liga začína od 17:45 hodiny a prvá liga po 18:00 hodine. Povinné registrácie sú pre juniorov do 15:50h, pre druhú ligu 17:15h a prvoligisti sa registrujú formou sms počas nedele ako odpoveď na ich účasť zo strany organizátora. Tešíme sa nás všetkých nových, ale i skalných šípkarov, či fanúšikov. Bavte sa šípkami.

 

Nitriansky pohár 2018/2019

5. kolo

Loading...

PDF

 

finále

video z finálového zápasu


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner